top of page

Returer

Enligt EU:s konsumentskyddslagstiftning har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag produkten tagits emot. Vid vissa högtider och speciella kampanjer kan ångerrätten förlängas och då visas det på hemsidan innan köp.

Så här gör du en retur

  1. Vänligen kontakta vår kundtjänst via mail på info@fyndplats.com eller fyll i kontaktformuläret på “kontakta oss”-sidan. Meddela beställarens namn, ordernummer och beställningsdatum.

  2. Vår kundtjänst skickar dig en retursedel via mail.

  3. Packa produkterna noggrant i sin originalförpackning, så de inte skadas under leverans. Skriv med ett brev som innehåller ditt namn och ordernumret.

  4. Lämna in paketet till ditt närmaste DHL-ombud. Närmaste DHL-ombudet hittar du här -> https://parcelshopfinder.dhlparcel.com/?setLng=en&countrycode=se

  5. Spara returkvittot, detta behövs ifall det dyker upp problem under leveransen. Kunden ansvarar alltid för returen själv, men vi hjälper dig naturligtvis att hitta ett möjligen borttappat paket.
     

Returerna hanteras inom 1-2 veckor efter de har kommit fram, observera att under högsäsong kan det uppstå några dagars förseningar i hanteringen.

Ifall du returnerat skor eller kläder gratis, återbetalas hela köpet via Klarna.

Ifall du returnerat andra produkter, återbetalas köpet minus returavgiften via Klarna.

Alla köp återbetalas via Klarna på samma betalningsmetod som köpet gjorts på. Klarna kontaktar dig när återbetalningen är slutförd.

Återlämnade produkter måste vara oanvända!

Observera att du inte får trycka, skriva eller limma något extra på originalförpackningen!

Returnerade produkter måste vara oanvända för att kunna returneras till försäljning. Produkten måste returneras i oskadad originalförpackning. Alla etiketter och instruktioner som medföljde produkten måste inkluderas i returen. Produkten får inte vara smutsig eller ha några spår av användning, till exempel hår.

Om produkten har klara märken av användning eller originalförpackningen är skadad accepteras ej returen. I sådana fall kan Fyndplats utkräva en ersättning för varans värdeminskning, eller skicka tillbaka varan.

Om produkten levereras i ett paket som du inte kan öppna utan att skada förpackningen, har du som konsument rätt att öppna paketet och inspektera din produkt utan att förlora ångerrätten. Detta gäller dock inte hygienprodukter (tyngdtäcke, påslakan och in-ear hörlurar).

Byte

Tyvärr erbjuder vi ej rätt till ett byte på samma beställning. Ifall du vill byta storlek/produkt, kan du returnera din nuvarande beställning och lägga in en ny order.
 

Vad händer om du inte hämtar ut ditt paket?

Du ansvarar för att ta emot eller hämta din leverans i enlighet med vad som framgår av de instruktioner som du får i samband med beställning.
Paket hos postombud som inte hämtas inom den tid som anges på avin kommer att skickas tillbaka till leverantörens lager. Vi har i dessa fall rätt att ta ut en administrativ kostnad på högst 160 kr, som motsvarar leverantörens kostnader för hantering och frakt i de fall du inte hämtar ut ditt paket hos postombudet eller om du inte mottar din leverans i enlighet med instruktionerna.

bottom of page